Bookmark and Share     Meet us on Facebook       
Dansk
 
Deutsch
 
English
   

Seværdigheder/Aktiviter

Paphos er en by med meget at tilbyde, masser af historie, flotte bygninger og rigeligt at tage sig til. Man kan gå en tur ind til byen og se nogle af de flotte kirker, bl.a. hvor den danske konge Eric Egegod, menes at ligge begravet. Gå en tur ud langs havnepromenaden og se det store fort eller tage ud til ”Tomb of the Kings”, som ligger lidt uden for Paphos. Endvidere kan man køre op til ”Lara Bay” hvor de store havskildpadder hvert år, i Juli/August, lægger deres æg. Dette er en fantastisk badestrand og vandet her er generelt varmere, da det ligger inde i en bugt.

Hvis man har lyst til en tur på markedet, kan man tage op i den gamle bydel, Pano Paphos, her finder man alle mulige forskellige ting til rimelige priser. Der er masser af Café'er, så trænger man til et hvil, er det bare at slå sig ned.

Man kan køre til den lille fiskerlandsby Latsi, på den nordvestlige del af øen. Her kan man tage ud og sejle med en ”glas bunds båd” og se det smukke syn af øen fra vandet. Vest for byen finder man ”Bath of Afrodite”, vandet heri menes, at skulle gøre en evig ung, om det passer vil tiden vise.

 
Der er også masser af aktiviteter, i kort afstand fra byen, for børn, unge og voksne legebørn. På stranden, ved Alexander The Great Hotel, finder man ”Paphos watersports”, her er der alt hvad man kunne ønske sig af vandsports aktiviteter. Her er et lille uddrag; Jet ski, Parasailing, banan båd, katamaran, speed båd mm.
 
Hvis aktiviteterne ved havet ikke er tilstrækkeligt, kan man med kun et kvarters kørsel fra Paphos, finde ”Aphfrodite water park". Dette er et af de største vandland på Cypern og har alt hvad et vandland skal have.
Der er også mulighed for at komme ud og køre Gokarts, hvilket ligger 10-15 min. kørsel fra byen, eller hvis man kunne tænke sig, at se Cypern fra en Helikopter koster dette kun omkring 75€, ca 550 dkk.
 
Vil man til vinsmagning, er mulighederne mange, 30 minutters kørsel fra byen ligger "Kolios Vineyard", hvor man kan høre om produktionen af vin og smage på nogle af de fantastiske vine. Nyde den flotte udsigt over bjergene, mens man spiser en traditionel Meze (kyprotisk mad bestående af 16-20 forskellige retter).
Bastian Bay Andersen | - Danmark | Tlf.: +357 96 647 467 | CyprusHoliday.dk@gmail.com