Bookmark and Share     Meet us on Facebook       
Dansk
 
Deutsch
 
English
   

Familien Mørk, DK

Jeg skal gerne skrive et par ord om ting, vi oplevede, men jeg tror nu nok, vores ophold var atypisk i kraft af, at vi en af de første dage fik kontakt til Kostas, som tog sig overstrømmende godt af os.
 
 Det havde været min plan at leje en bil i den sidste uge, men det blev slet ikke nødvendigt. Kostas kørte os til forskellige seværdigheder i og uden for Pafos, og så tog han os med på en todages tur til Nicosia (med en tur til fods ind i det tyrkiske område) og en returrute over Troodosbjergene tilbage til Pafos. Som den troende mand, han er, tog han os med til gudstjeneste i Fredagskirken (Agia Paraskevi) i Geroskipou. Vi havde næsten besvær med at gennemføre gåture til fods, fx til Øvre Pafos.
 
 På egen hånd besøgte vi de store udgravninger med de flotte mosaikker i Nedre Pafos samt Kongegravene længere mod nord. Vi var ret tilfredse med selve rækkehuset, som er fint indrettet og har stort set alt, hvad man får brug for.
 
Kun et par enkelte ting syntes vi der manglede: 1. Nogle knager i de to badeværelser til at hænge ting (især håndklæder) op på. Det er især nyttigt, når flere personer skal have hver sit håndklæde hængende. 2. Ved ophold i vintermånederne ville det være rart med nogle uldne tæpper (plaider) til at have over sig om natten eller om aftenen i sofaen. De røde tæpper er ikke uldne og ikke særligt varme. De engelsksprogede vejledninger er primært for bilister. De er for mig at se meget snørklede beskrivelser. Jeg måtte finde Paphos Mall på Google Maps for at forstå, hvor det lå.
 
 Vi gik også første gang galt, da vi skulle finde kiosken (jeg ville ikke kalde Palaipafou-gaden for "main road", og "50 m walk" er helt hen i vejret). I øvrigt har jeg beskrevet vejen til en meget nærmere kiosk, som i øvrigt er supermarked om dagen. For gående gæster er supermarkedet i centrum (Lidas-gaden) kun 15 minutters gang væk. Kostas tog os til et par meget beskedne restauranter i periferien, hvor vi fik meget lækker meze. Jeg har glemt, hvad restauranterne hed.
 
 Vi fandt også selv et par steder inden for gåafstand. Restauranten ved siden af kiosken lidt oppe ad Palaipafou-gaden er ganske fortrinlig. Og den cypriotiske taverna Apomero på Ikarou-gade nr. 25 er virkelig god. Den ligger i øvrigt kun 5 minutters gang fra huset (kryds den store tosporede gade, gå ned ad Apollon-gade og til højre ad Ikarou-gade. Så ligger den lidt fremme til højre). Vi var MEGET glade for at bo i jeres hus. Beliggenheden kunne næsten ikke være bedre. Og vi anbefaler den gerne til andre, der skal til Cypern. Jeg tog cirka 100 billeder. Når jeg har fået dem set igennem, skal du nok få kopier, hvis der er nogen, jeg finder egnede.
 
V.h. Henning
Bastian Bay Andersen | - Danmark | Tlf.: +357 96 647 467 | CyprusHoliday.dk@gmail.com